Публикувано на: 1st апр, 2014

Използвайте манго за хубава и еластична кожа, както и за експресна борба с херпесите

Share This
Tags

Произходът на мангото е Югоизточна Азия, но плодът бързо се разпространява из целия свят за консумация и в момента е най-популярния плод на планетата. Трябва да се има предвид, че мангото е тропически, а не цитрусов плод. Това е важно уточнение, тъй като значително снижава рисковете от алергични реакции при употребата му.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAОбявено за суперхрана, мангото има всички необходими за тялото вещества, за да функционира балансирано.

По съдържание на витамин С, мангото превъзхожда всички цитрусови плодове, а също така съдържа витамини от група B и Е. Отчитайки факта, че мангото съдържа повече бетакаротин от морковите, можем спокойно да твърдим, че освен всичко друго той влияе много добре и на очите.

Едно от най-важните предимства обаче на мангото, което е много важно за жените е важността му за поддържане на кожата дълго време в добро състояние, тъй като в него се съдържат ферменти, които стимулират колагена и еластиновите влакна, отговорни за еластичността на кожата. Поради това, много от масажните кремове съдържат в състава си манго.

Друго много практично действие, което притежава мангото е експресната му роля за предотвратяване развитието на херпеси, тъй като плодът съдържа уникалното противовирусно вещество магниферин, което при поставянето си върху устните за 30 минути действа изключително противохерпесно.

Също така мангото има благотворно влияние върху стените на кръвоносните съдове, работоспособността на организма през деня, както и уникалното свойство за спад на кръвната захар при консумацията на манго.

Коментирайте статията

Използвайте манго за хубава и еластична кожа, както и за експресна борба с херпесите