Публикувано на: 24th апр, 2014

Какво да ядем за млада и хубава кожа ?

Share This
Tags

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAМоркови. Имайки предвид съдържанието на витамините А и С в тях – морковите са отлични антиоксиданти, които се грижат за здравето на кожата ни.

Слънчогледови семки. В дребната семенца се съдържа много голямо количество витамин Е, който е пряко свързан със здравето на кожата ни.

Авокадо. Счита се, че авокадото има регенеративни свойства и една от най-силните анти-ейдж храни.

Мляко. Освен заради съдържанието на витамин А, който е с мощен анти-ейдж и антиоксидантен ефект, млякото подмладява кожата ни и заради богатото съдържание на фосфор, калций и витамин Д в него.

Кокос. Най-силното влияние на кокоса и кокосовото масло за нашата кожа е свързано със уникалното свойство на този плод да укрепва съединителна тъкан. Това в съчетание с употребата на други анти-ейдж храни го прави отличен подмладяващ кожата ни хранителен продукт.

Какаово масло. Какаовото масло (което се съдържа в истинските шоколади) има изключителна роля за предпазване от вредните за кожата ефекти от слънцето. Освен това то е мощен антиоксидант, а заедно с магнезия в него буквално може да ни подмлади.

Боровинки. Освен противовъзпалителното си действие, боровинките има силно антиоксидантно действие и предпазват по този начин кожата от преждевременно стареене. Същевременно, имат способността да защитават клетките ни на ниво ДНК от увреждане.

Коментирайте статията

Какво да ядем за млада и хубава кожа ?