Публикувано на: 25th апр, 2014

Как се отслабва с канела

Share This
Tags

kanelaДоста се знае за ползите от употребата на канела. Освен, че е вкусна подправка с много ползотворни за организма действия, като най-силното от тях е свойството за понижение на кръвната захар – канелата се оказва, че е много ефективно средство за отслабване.

Освен това, отслабването с канела не е нито сложно, нито скъпо, нито трудоемко действие. Нужно е просто всяка сутрин и вечер да пиете чай от канела. За приготвянето му е необходимо да разтворите една чаена лъжичка канела в чаша вода, която да е затоплена, но не гореща. Допуска се добавянето на малко мед в чая, но в минимални количества. Правилото е сутрин да се пие канелата на гладно, а вечер преди лягане. Друго препоръчително е след приемането на чая от канела поне 60 мин. да не се храните.

Действието на канелата за отслабване е свързано с нейните антибактериални и антигъбични свойства. Канелата има свойството да унищожава много от вредните бактерии и гъбички в храносмилателния тракт, а именно подобни бактерии и гъбички са основен виновник за забавянето на храносмилането на храната и нейното усвояване, което води до покачване на килограми.

Въпреки, че е лечебно растение и се използва от древността – имайте предвид, че канелата в по-големи количества може сериозно да навреди на черния ви дроб.

Коментирайте статията

Как се отслабва с канела