Публикувано на: 27th апр, 2014

Как да отслабнем здравословно и трайно: ТОП 5 храни, които са едновременно полезни, засищащи и нискокалорични

Share This
Tags

otslabvaneВ сезона на подмяната на дебелите зимни палта и панталони с тънките пролетни и летни дрехи, за мнозина става актуален въпросът с качените през зимата килограми. В много от случаите краткотрайните диети не са помогнали, затова ви предлагаме през пролетта да включите в менюто си 5 храни, които са едновременно нискокалорични, и засищащи, но и изключително питателни, хранителни и богати на повечето от нужните за организма вещества. Освен това тези храни са богати на мазнини и белтъчини, което няма да позволи тялото ви да загуби мускулна и костна маса, за сметка на излишните мазнини и паласки. По този начин, приемайки все възможно най-много от тези храни – вие ще постигнете няколко ефекта:

  • Ще приемате значително по-малко калории, което е най-важното условие за сваляне на излишните килограми;
  • Ще се чувствате много по-сити за разлика от приема на другите по-въглехидратни и по-вредни храни;
  • Ще приемате почти всички нужни за организма минерали, витамини и хранителни вещества и ефектът на отслабването ви няма да бъде за сметка на лишаването от жизненоважни за тялото минерали и витамини;
  • Ще запазите в макисмална степен мускулната и костната си маса за сметка на мазнините, поради високото белтъчинно и мазнинно съдържание на повечето от тези храни.

Препоръчително е долуизброените храни да се употребяват като първо или единствено ястие, за да се получи максимален ефект. Друг добър вариант е също така да комбинирате две или три от тези храни като не използвате никаква друга храна по време на храненето.

Ето и 5-те храни, които ви предлагаме като нискокалорични и засищащи:

  1. Гъби – 13.5 kcal/100g
  2. Яйца – 84 kcal/100g
  3. Извара – 79 kcal/100g
  4. Диня – 31 kcal/100g
  5. Краставица – 10 kcal/100g

Коментирайте статията

Как да отслабнем здравословно и трайно: ТОП 5 храни, които са едновременно полезни, засищащи и нискокалорични