Публикувано на: 28th апр, 2014

ТОП 5 на храни, които потискат апетита чрез един уникален микроелемент

Share This
Tags

chromium-setВ поредица от статии се опитваме да ви представим натурални храни и начини за потискане на глада и борба с излишните килограми и най-вече – начин за здравословно отслабване. Сега на вашето внимание ви представяме един почти чудодеен микроелемент, който има почти уникалното свойство да потиска глада. Става въпрос за минералът хром. Той е микроелемент, необходим за метаболизма на гликозата, като енергиен фактор. Той подпомага изгарянето на мазнините за сметка на мускулните тъкани, което му отрежда ключова роля при намаляването на теглото. Също така спомага да се поддържа нивото на кръвната захар и подобрява ефективността на инсулина. Именно инсулина и нивото на кръвната захар са основните причини, за да се появи т.нар. „чувство на глад“ в нашия организъм. Хромът е от голямо значение за нормалната обмяна на глюкозата, инсулинът и мастните киселини, както и за растежа на мускулите.

Приемайки храни, богати на хром – освен, че ще подпомогнете процеса на отслабване -трябва знаете, че хромът подпомага още процеса на изгаряне на мазнини – според редица изследвания хромът дори забавя процеса на стареене. От друга страна, недостига на хром повишава риска от сърдечни заболявания и артериосклероза. Даже и малка липса на хром може да доведе до: безпокойство и умора; повишаване на кръвната захар; високо кръвно налягане; ниски нива на HDL холестерол.

Накрая ви предлагаме ТОП 5 на храните, които съдържат най-голямо количество от безценния за здравословното отслабване минерал хром, като съветът ни е всеки ден да консумирате някоя от тях, за да има ефект действието на минерала. Ето и храните:

  1. Домати.
  2. Цвекло.
  3. Бирена мая.
  4. Картофи.
  5. Стар лук.
  6. Телешки черен дроб.
  7. Миди.
  8. Пиле.
  9. Маруля.
  10. Пшеничен зародиш.

Коментирайте статията

ТОП 5 на храни, които потискат апетита чрез един уникален микроелемент