Публикувано на: 14th май, 2014

Коя е храната на „трите С“ (сън, сърце и сперма), която ги поддържа пълноценни и здрави ?

Share This
Tags

makКоя е тази храна, която е има уникално силно действие за трите елемента от нашето здравето, които започват с буквата „С“ – съня, сърцето и сперматогенезета. За пълноценен сън, пълноценно сърце и пълноценна и качествена сперматогенеза е достатъчно често да ядете по-редовно маково семе.

Маковото масло и маковото семе е известно още от древен Египет като медицинско и полезно за организма средство – дори Хипократ е признал някои от неговите ползи.

Важно ! Съдържанието на опиати в маковите семена е много малко и е нужно приемането на много големи количества от семената, за да се забележи някакъв наркотичен ефект.

Доказано е, че маковото семе е изключително мощен антиоксидант, а съдържащата се в него олеинова киселина понижава лошия и повишава добрия холестерол. Мононенаситените киселини в маковото семе играят важна роля за поддържането на сърцето ни в добро здраве.

Поради богатото съдържание на цинк, желязо и някои други минерали, маквото семе се счита, че е изключително благоприятно за процесите на сперматогенеза в мъжкия организъм.

Благодарение на съдържанието си на много алканоиди обаче, маковото семе не само, че няма да ви навреди, а значително ще помогне на нервната ви система и при болка и особено за постигането на качествен и дълъг сън.

Маковото семе е богато на желязо, мед, манган, цинк, магнезий, калий, калций, както и почти всички витамини от тип B-комплекс.

Използвайте маково семе още при болести като кашлица, зъбобол и менструални проблеми.

Коментирайте статията

Коя е храната на „трите С“ (сън, сърце и сперма), която ги поддържа пълноценни и здрави ?