Публикувано на: 3rd ное, 2014

Бананите са най-полезни с черни точки

Share This
Tags

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСпоред най-актуалните изследвания на медицинската общност по отношение на полезните свойства на бананите, се установява, че според японски учени – най-полезни са бананите с черни точки. Учените твърдят, че тези банани са с до 8 пъти по-здравословни качества от зелените банани, както и редица други плодове. Най-важното обаче тяхно свойство е, че презрелите банани имат способността да произвеждат т.нар. тумор-некротичен фактор TNF, който се бори срещу всички клетки, които са различни от нормалните, т.е. раковите.

От десетилетия бананът е признат от специалистите като лечебна храна за стомаха, сърцето и имунната система, както и често използвано средство за отслабване, но именно сега се установява, че колкото по-узрял е един банан, толкова повече антитуморни качества съдържа в себе си.

Мнозина все още вярват, че зелените банани са по-полезни, защото имат повече витамини и минерали, но всъщност точно този мит оборват лекарите в момента като съветват да се оставят на стайна температура зелените банани, за да узреят, тъй като съдържат в себе си неразтворимо нишесте, което се усвоява по-трудно.

Displaying 1 коментар
Have Your Say
  1. Hosting казва:

    Маските за лице с банан имат различен ефект, в зависимост от вида на кожата. Например при суха кожа бананът я овлажнява, при мазна поема мазнините, а при застаряваща кожа освежава клетките. Затова тук решихме да ви предложим 5 полезни маски за лице с банан.

Коментирайте статията

Бананите са най-полезни с черни точки